Preminuo novinar Zoran Kapetanović

Kapetanović se dugo borio s teškom bolešću. Bitku, nažalost, nije dobio.

Rođen je 25. januara 1949. godine.

Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar. Potom je radio u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe, a 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo.

Nakon uspjeha koji je postigao kao jedan od urednika kultne radijske emisije Đerdan, uslijedio je i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo.

Kapetanović je u Tuzlu došao 1994. godine, gdje se nastavio baviti novinarstvom.

Obavljao je funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje, dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona. U toj medijskoj kući obavljao je dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem, punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Početkom 2014. godine otišao je u penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretočiti u knjigu.

Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest s kojom se borio posljednjih godina.

Vrijeme i mjesto održavanja komemorativne sjednice u povodu smrti Zorana Kapetanovića, kao i termin i mjesto sahrane, bit će naknadno objavljeni, saopćeno je iz Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here