Pregovori oko uspostave vlasti u Mostaru nisu urodili plodom

Današnji sastanak čelnika županijskih ogranaka HDZ-a BiH, SDA i DF-a o uspostavi vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji(HNŽ) nije urodio plodom. Dogovoreno je da se pregovori nastavljaju u četvrtak, 26. ožujka. Inače, kamen spoticanja je taj što DF ne odustaje od dva ministarska mjesta. Tijekom prijašnjih pregovora sporan je bio broj ministarstava, no dogovoreno je kako se on neće mijenjati.

Nakon sastanka predsjednik hercegovačko neretvanskog Županijskog odbora SDA Salko Sokolović kazao je medijima kako su tijekom današnjih pregovora razmatrali inicijativu DF-a o dva ministarska mjesta u županijskoj Vladi te da je SDA spremna dati jedno ministarsko mjesto DF-u.

Naš je prijedlog da SDA i HDZ daju po jedno ministarsko mjesto kako bi se formirala vlast u HNŽ-u, kazao je Sokolović. Istaknuo je kako je sada na HDZ-u da razmotri taj prijedlog.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Rafael Gagro kazao je kako HDZ nema na što pristajati jer ima jedanaest zastupnika u skupštini te da HDZ traži minimalan odnos u vladi i to je 5 ministarstava i premijer.

“Pokušavamo naći zajedničku riječ jer DF traži dva ministarska mjesta što po nama nije realno”, istaknuo je Gagro. Naveo je kako se SDA i DF moraju dogovoriti o broju ministarstava.

Predsjednica hercegovačko neretvanskog ŽO DF-a Ružica Burić kazala je kako je DF ranije prihvatio kompromise i da je sada na koalicijskim partnerima da u četvrtak naprave kompromis.

Fena

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here