Poziv za sudjelovanje na skupu “Poduzetnice regiona – zjedno smo jače””

Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, a uz podršku zajedničkog programa Evropske unije i Njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal, kojeg sprovodi GIZ, organizuju skup na temu Poduzetnice regiona – zajedno smo jače.

Pozivamo zainteresovane poduzetnike i poduzetnice da prisustvuju, da razgovaramo o tome kako veze možemo ojačati te stvoriti nove, a sve u cilju kreiranja boljih uvjeta za ostvarivanje uspješnog poduzetništva.

Čast nam je na ovom skupu ugostiti dragu gošću iz Hrvatske, gospođu Sanelu Dropulić, koja će nam prenijeti iskustva poduzetnica iz Hrvatske, te će ovom prilikom prezentirati inovativni način njihovog uvezivanja i djelovanja.

O stanju u poduzetništvu BiH, kao i značaju i radu poduzetnica u BiH, upoznaće nas predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena u BiH gospođa Ivana Bunoza.

Ovom prilikom promovisaćemo i dva značajna skupa na temu poduzetnica; Kongres poduzetnica jugoistočne Europe koji će biti održan u Zagrebu, marta mjeseca 2017. godine, te tradicionalnu konferenciju Dani poduzetništva žena u BiH koja će biti održana u maju 2017. godine.

Protokol za 15.02.2017.

10:30 – 11:00 Pres konferencija
Učesnici:
1. Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine
2. Ivana Bunoza, predsjednica upravnog odbora Udruženja poslovnih žena u BiH
3. Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH
4. Sanela Dropulić, gošća iz Hrvatske, voditeljica virtualnog ženskog poduzetničkog centra i autorica knjige
5. Brigitte Heuel-Rolf, direktorica GIZ ureda u Bosni i Herzegovini i Crnoj Gori
11:00 – 12:30 Skup na temu „Poduzetnice regiona – zajedno smo jače“

Ured za informiranja

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here