Pet najtežih poraza u dugoj karijeri Cro Copa

Mirko Filipović se priprema za osvetnički meč protiv Gabriela Gonzage (11. travnja), a on mu je prije osam godina nanio jedan od najtežih poraza u karijeri


Cro Cop se vratio u UFC kako bi riješio neke stare račune. U toj najmoćnijoj organizaciji hrvatski gladijator nikada nije pokazao svoje najbolje lice (kao u Prideu) i ovo mu je posljednja prilika da se osveti za neke izgubljene mečeve. Filipović ima bogatu karijeru, ostvarivao je velike pobjede, no sastavni dio njegovog puta bili su i porazi. Neki su bili bolniji od drugih, a mi smo izabrali njih pet.

5. Roy Nelson – zamalo umirovio Cro Copa
Cro Cop je izgubio od čovjeka kojeg su nazivali Debeljkom i mislilo se da će nakon toga otići u mirovinu – prethodno nije bio poražen u tri meča zaredom. Ipak, Filipović je nastavio sa životom profesionalnog borca, a možda dobije i novu priliku da se osveti Nelsonu za to što ga je izudarao u Las Vegasu na UFC-u 137 (29. listopada 2011).

4. Kevin Randleman – nikad brutalnije
Protiv The Monstera hrvatski borac je doživio jedan od najbrutalnijih nokauta u karijeri. U Saitami (25. travnja 2005) Amerikanac ga je prvo udarcem lijeve šake poslao na pod, a zatim ga nemilosrdno nastavio mlatiti sve dok sudac nije prekinuo to iživljavanje na glavi Cro Copa.

3. Antonio Rodrigo Nogueira – preokret brazilske legende
Veliki meč u tokijskoj Areni protiv legendarnog Brazilca (9. studenoga 2003). Filipović je krajem prve runde imao priliku završiti borbu u svoju korist, ali je suparnik ‘preživio’. Kazna je stigla u drugoj rundi, jer žilavi Minotauro je prodao Cro Copu polugu na ruci. Prošlo je 12 godina, ali revanš se nije dogodio…

2. Gabriel Gonzaga – poraz vlastitim oružjem
Hrvatski borac je došao u UFC i nalupao Eddieja Sancheza u debiju. I u drugom meču bio je favorit, a o njegovom ubojitom high kicku su se opravdano pisale bajke. No 21. travnja 2007. u Manchesteru dogodio se šok. U prvoj rundi Gonzaga je nokautirao Cro Copa njegovim oružjem, udarcem nogom u glavu.

1. Fedor Emelianenko – najveći meč svih vremena
U mnogim izborima njihova borba je najbolja svih vremena (28. kolovoza 2005). Bile su to tri runde prave makljaže, a Rus je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom iako je njegovo lice bilo u puno lošijem stanju. Obojica su bila na vrhuncu svoje moći, ali je Cro Cop morao stisnuti ruku Posljednjem Caru.

Tportal.hr