Parcijalni atentat

Dok je u Beogradu trajala bjesomučna potraga za parčićima DNK-a u blindiranom automobilu ostavljenom u Jajincima, »Večernji« je objavio tekst o tome zašto je Čedo Čolović uhapšen, u stvari sklonjen u zatvor

Autor: Branko Mijić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić može da odahne jer je pronađen parcijalni DNK u blindiranom automobilu sa sanducima punim oružja u blizini njegove obiteljske kuće u Jajincima kod Beograda. Nepobitno je dokazano da je među pronađenim »raketnim bacačem zoljom, četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra«, koliko je pobrojao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pronađen parcijalni DNK koji djelomično pripada Zoranu Milanoviću…

Tako bi »atentat« na srbijanskog premijera vjerojatno izgledao u tamošnjim tabliodnim medijima pod Vučićevom kontrolom još prije samo dva mjeseca kada je »poludeli ustaša« Milanović vrištao sa svih naslovnica.

Kako sada, zaboga, ni vojska, ni policija, ni Bezbednostno-informativna agencija ni pridruženi im novinari nisu uspjeli da zbroje dva i dva i shvate čiji je taj »arsenal oružja«, koje inače posjeduje svako domaćinstvo koje imalo drži do sebe, kako u Srbiji, tako i u vascelom regionu?

Što je drugo Zoran Milanović mogao da radi prošli tjedan sa svojim ministrom obrane Antom Kotromanovićem u Prištini i što je to mogao dogovarati s hrvatskim i kosovskim generalom Agimom Cekuom? Još je i sam pošteno priznao kako traži novi posao. Albanija, Kosovo, Jajinci – prosto k’o pasulj!

Nisu ovoga puta srpski mediji raspisali tjeralicu za novim hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem kao što su to činili za bivšim, radilo se o izbjeglicama, kamionima na granici ili »šaki jada«, svejedno. Začudo, ovoga puta u Srbiji nije uhićen nikakav hrvatski špijun, kao prije nekoliko mjeseci stanoviti Čedomir Čolović, bivši pripadnik JNA koji je od 1991. do 1993. ratovao u Hrvatskoj, i ekspresno osuđen na tri godine zatvora zbog odavanja tajni.

Dok je u Beogradu trajala bjesomučna potraga za parčićima DNK-a u blindiranom automobilu ostavljenom u Jajincima, »Večernji« je objavio tekst o tome zašto je Čedo Čolović uhapšen, u stvari sklonjen u zatvor.

On je bio jedan od svjedoka koji je dva puta saslušan u Šibeniku o ratnim zločinima pripadnika JNA i srpskih parapostrojbi kojima je bio nadređen general-major JNA Borislav Đukić kojeg je Crna Gora uhitila te u ožujku ove godine izručila Hrvatskoj gdje mu je u srpnju počelo u Splitu suđenje zbog miniranja brane na Peruči, dok ga drugo tek očekuje.

Ostaje da se vidi je li atentat na Vučića u Jajincima vjerodostojan kao i priča o hrvatskom špijunu Čedi Čoloviću, ali atentatori i politički scenariji za unutrašnjopolitičku upotrebu ovih su dana itekako u modi.

Tako je na sam dan izbora u Crnoj Gori uhapšena grupa ljudi pod vodstvom bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića koja je navodno spremala terorističke napade u toj državi. Imaju li Podgorica i Jajinci ikakve veze, možda ćemo saznati kada Josip Klemm obavi prve razgovore sa svojim veteranskim kolegama iz Srbije, koji zasigurno nešto više o tome znaju.

A što se tiče Zorana Milanovića, njegova stranka ostavljena u rasulu nakon njega želi promijeniti čak i ime. Možda bi bilo prigodno SDP–DNK, socijaldemokrati parcijalno »đeenka«. Prigodno za Dan mrtvih, zar ne?

Novi list

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here