Osnaženi smo odlaskom pojedinaca

Proces unutarstranačke profilacije HDZ-a 1990. dobio je svoj nastavak, kada je na posljednjem zasjedanju Središnjeg odbora ove stranke donesena odluka o unutarstranačkim izborima na općinskim i županijskim razinama.

Piše: I. Marić

Implementacija takvog procesa je već započela u više općinskih organizacija HDZ-a 1990, poput Ljubuškog, Čapljine kao i Odžaka. Određeni dio dosadašnjih struktura pojedinih općinskih organizacija nerado je prihvatio taj proces, koji za određene pojedince podrazumijeva i neizvjestan rasplet.

Rasplet u Odžaku

Tako je dio Općinskog odbora Odžak HDZ-a 1990. odlučio potražiti politički spas u nekom drugom dresu. Konkretno, 14 članova priključilo se HDZ-u BiH.

– OO Odžak HDZ-a 1990. se zahvaljuje dosadašnjim članovima koji su iz ‘ideoloških’ razloga odlučili angažman nastaviti negdje drugdje. Svoj rad nastavljamo osnaženi odlaskom nekoliko ljudi i dolaskom velikog broja novih kadrova, koji imaju viziju i ideju, povjerenje u narodu transparentno i pošteno boriti se za naš Odžak i našu Posavinu, kazao je povjerenik OO-a Odžak HDZ-a 1990. Drago Zečević.
Inače, izaslanstvo HDZ-a 1990., predvođeno glavnim tajnikom Ilijom Cvitanovićem, boravilo je u dvodnevnom radnom posjetu Posavini, gdje je obišlo općinske organizacije u Orašju, Domaljevac-Šamcu i Odžaku.

– U skladu s odlukama Središnjeg odbora, krenuli smo u proces pripreme unutarstranačkih izbora, kazao je Cvitanović dodavši kako je temeljem statutarnih odredbi HDZ-a 1990 raspušten Općinski odbor Odžak te je imenovano Povjerenstvo za pripremu izborne skupštine, koje je dobilo punu potporu i decidne instrukcije.

– Imenovani povjerenik Drago Zečević uživa punu potporu vodstva HDZ-a 1990., rekao je Cvitanović naglasivši kako se radi o kvalitetnoj i kredibilnoj osobi, što je manifestirano i preko nedavnih izbora, kada je Zečević izabran za zastupnika u Skupštini Posavske županije.

Cvitanović je komentirao i napise pojedinih medija o ujedinjenju dvaju HDZ-ova u Odžaku, kazavši da je riječ o pogrešnoj interpretaciji.

– Ne može se ujediniti nešto što je raspušteno. Radi se o prelasku nekoliko pojedinaca kojima se zahvaljujem i želim sreću na njihovim daljnjim političkim i životnim putovima, komentirao je Cvitanović vijest o navodnom ujedinjenju dvaju HDZ-ova u ovoj općini.

Zaustaviti iseljavanje iz Posavine

Novoizabrani povjerenik OO-a HDZ-a 1990. Odžak Drago Zečević izjavio je kako će zajedno s drugim kolegama iz povjerenstva uložiti krajnje napore kako bi napravili dosad najjači općinski odbor u Odžaku.
– Čast mi je što sam prepoznat kao osoba od povjerenja stranačkog vrha, ali ujedno i odgovornosti. Potpora koju ovih dana dobivam od žitelja Odžaka je uistinu ohrabrujuća. Stoga vjerujem kako ćemo svi zajedno imati mudrosti i odlučnosti odgovoriti svim problemima s kojima se susreću naš Odžak i naša Posavina, kazao je Zečević dodavši kako je prioritet zaustavljanje iseljavanja hrvatskog puka iz bosanske Posavine.

Poplave…

Zajedno s predsjednikom ŽO-a Posavske županije HDZ-a 1990. Pejom Damjanovićem, glavni tajnik Ilija Cvitanović je obišao sve općinske organizacije ‘devedesetke’ ove županije. Razgovaralo se o dinamici procesa unutarstranačkih izbora, formiranju vlasti, sanaciji šteta nastalih tijekom prošlogodišnjih poplava.

Dnevni list

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here