Odvjetnik Nino Gvozdić najavio kandidaturu za gradonačelnika Mostara

Mostarski odvjetnik i nekadašnji sudac, Nenad Nino Gvozdić putem svog Facebook profila obzanio je svoju namjeru za kandidiranjem za gradonačelnika Mostara. Naravno, jednog dana kada konačno izbori u Mostaru budu raspisani. On je također pozvao na povratak sve Mostarce koji žive izvan rodnog grada.

On je na svom profilu Mostarcima “uputio novogodišnju poslanicu” te piše: “Dragi moji Mostarci rasuti po svijetu, upućujem vam novogodišnju poslanicu: Vratite se u svoj rodni Grad umjesto što ga proklinjete i ne želite dobro nama koji živimo u njemu. Kao novi gradonačelnik vašeg Mostara obećavam da ćete imati svu potrebnu pomoć u uspostavljanju ekonomskog standarda kojeg uživate tamo gdje trenutno boravite.
Svako Vam dobro u 2017. godini”.

Gvozdić je za Republiku potvrdio svoju namjeru te je naglasio i da je već utemeljio i stožer za potporu ali i da je pronašao savjetnike za pojedine oblasti te da je nestranački kandidat.

“Ovom gradu treba nestranacki kandidat, Mostarac, s razumnim programom, željom za obnovom i razvojnim proračunom”, zaključuje Gvozdić ističući kako su “u ovoj učmaloj sredini promjene nužne”.

Inače, ovo je već drugi, nestranački kandidat koji je najavio utrku za gradonačelnika Mostara. To je već najavila i Amna Popovac poslovna žena i društvena aktivistica.

S obzirom da će i dvije najjače stranke u Mostaru, a zbog čijeg nedogovora izbori nisu niti održani već osam godina, imati svoje kandidate, za očekivati je da će borba za prvog čovjeka najvećeg hercegovačkog grada biti veliki izazov za sve.

No, još uvijek se čekaju podignute ruke bh.parlamentaraca u izmjeni Izbornog zakona i to u dijelu za Mostar čime bi konačno bila ispoštovana i presuda Ustavnog suda. Naravno, to se ne može dogoditi bez dogovora dvije najjače stranke, a ujedno i koalicijska partnera u vlasti – HDZ BiH i SDA.

Čini se da, bez ‘odobrenja’ ove dvije stranke kao apsolutnih gospodara političkog života, bitka za Mostar neće niti početi.
No, očekivanja su da će na izbore u Mostar, ma kada se oni dogodili, biti najveći odziv ikada.

Republikainfo.com

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here