Održan skup “Poduzetnice regiona – zajedno smo jače”

Skup je održan u Sarajevu u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, uz suradnju sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, te uz potporu zajedničkog programa Europske unije i Njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal, kojeg sprovodi GIZ.Gošća iz Hrvatske, Sanela Dropulić je prenijela iskustva poduzetnica iz Hrvatske u okviru Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te kao autorica knjige “Ja (ne) mogu biti poduzetnica” govorila o značaju poduzetnica u društvu.

poslovne zene tri

Udruženje poslovnih žena u BiH je predstavilo Dane poduzetništva žena u BiH za 2017 godinu. Predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Ivana Bunoza je istakla da je za ovu godinu prioritet razgovor na teme “Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena” i “Poduzetništvo u obrazovnom sistemu naše zemlje”, koji će se odvijati na okruglim stolovima.

Korak dalje na danima poduzetništva predviđenim za maj ove godine je afirmacija bosanskohercegovačkog gospodarstva putem javnog natječaja za izbor “Autentičnog domaćeg BiH proizvoda”.

poslovne žene dva

Snagu umrežavanja su i ovaj put pokazale poduzetnice Bosne i Hercegovine koje su nazočile skupu i interaktivno sudjelovale u radu skupa.

Skupu su nazočilii i : Claire Bodony- Ambasadorica Francuske u BiH, Brigitte Heuel-Rolf – direktorica GIZ ureda u Bosni i Herzegovini i Crnoj Gori, Ahmet Egrlić – potpredsjednik Vanjskotrgovinske komora Bosne i Hercegovine i Aida Zubčević – predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here