“Moja usporedba Bandićeve istrage sa holokaustom je potpuno neprimjerena”

Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava, napisao je priopćenju slavni producent

U povodu izjave u kojoj je istražne radnje oko gradonačelnika Milana Bandića prije tri dana usporedio sa holokaustom, čime je očekivano izazvao brojne reakcije negodovanja i osporavanja, producent Branko Lustig poslao je medijsku objavu u kojoj se ispričava zbog svojih riječi.

– Poštovani, dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13. ožujka 2013.

Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao.

Nije mi bila namjera ni na koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije.

Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili.

I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupna situacija za mene bila izuzetno traumatična. S iskrenim poštovanjem, Branko Lustig – napisao je dvostruki oskarovac.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here