“Hrvat bez licence” je biser među koricama

Knjiga kolumni novinara Emila Karamatića ‘Hrvat bez licence’ promovirana je na nezavisnoj kulturnoj sceni mostarskog Cluba Aleksa.

Osim autora knjige promotor je bio i recenzent knjige akademik Slavo Kukić koji je između ostalog kazao da je Karamatićeva zbirka kolumni ‘Hrvat bez licence’ u kojem autor analizira društveno-politička zbivanja u proteklih nekoliko godiina u BiH ‘biser među koricama’.

”Nije, međutim, to tip analize kakva se svakodnevno može sresti – koja propitivanju društvene stvarnosti pristupa hladno, intelektualistički, na način da je secira jezikom koji u sebi nema ni duha ni ljepote.

U Karamatićevim analizama se, naime, krajnje ozbiljne društvene pojave i problemi tretiraju na način koji je neka vrsta kombinacije ozbiljna politološko-sociološko-psihološkog, ali i književnog i pristupa koji je nerijetko nabijen gotovo nušićevskom ironijom i sarkazmom”, naglasio je Kukić.

Promocija u prepunom Clubu Aleksa razvijala je nepretencizno dijalog kroz razmjenu mišljenja o aktualnim temama poput novinarskih sloboda, društvenih mreža, konzumenata, potrebe za istinom, kritičkom misli, analizama te između ostalog i domoljublju.

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here