Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u RH branitelj se obračunao s mnogima

Branitelj Marko Đapić, 80 postotni invalid pustio je na kninskom trgu 21 goluba kao simbol slobode i mira, a potom se okupljenima obratio pukovnik u mirovini Ivica Glavota, koji je dobio čast govoriti ispred braniteljske populacije.

No umjesto prigodnog obraćanja, on je svojih “pet minuta” iskoristio za obračun s mnogima – od antifašista i komunista, preko političara s naglaskom na oporbene, do emigranata.

– Kako ćemo slaviti? To je samo naša odluka. Svi oni koji ne žele slaviti “Oluju”, široko im polje, poručio je na odmah početku Glavota.

– Borba za suvremenu Republiku Hrvatsku Olujom nije završila. Samo je završio prvi čin. Drugi čin je trebala biti borba za napredak u svim segmentima društva. Drugi čin nije ni započeo. 21 godinu nakon što smo im omogućili da iz udobnih fotelja upravljaju državom, posvetili su se samo osobnom probitku, ustvrdio je Glavota, dodajući kako je prvotno imao namjeru svojih pet minuta iskoristiti za šutnju, “zbog svih nedaća koje su se nadvile nad našu Domovinu”.

Obrušio se na “zločinački komunistički sustav” i “komunističke laži iz perioda od 1941. do 1945. godine”, te naglasio da je antifašistički tepih prepunjen komunističkim zločincima. No kaže kako su suvremenici antifašizma u Hrvatskoj danas branitelji iz Domovinskog rata. U jednom je trenutku spomenuo i Zorana Milanovića i njegovu izjavu da će “istjerati King Konga”, branio Zlatka Hasanbegovića koji je, kaže, napadan samo zato jer je kao znanstvenik propitivao komunističke zločine, da bi potom izravno imenovao svog favorita na predstojećim prijevremenim izborima.

– Gospodine Plenković, iako ste rekli da se nećete voditi ideološkim pitanjima, morate završiti priču o prošlim vremenima. Zarobljeni smo u njima jer nismo našli put do istine, kazao je.

U više je navrata ponovi poruku – “narode, probudi se”.

– Kad postanete papci u svojoj državi, budite sigurni da ćete jednom biti papkari i ovce. Samo ako to dozvolite. Narode, ne dopustimo im da nas vuku za nos praznim obećanjima, rekao je i dovršio svoj govor još jednom porukom;

– Priznajem, uzeo sam sa svojom braćom oružje da zaustavimo srbočetničku hordu. Priznajem da bih to opet učinio još žešće. Ispričavam se svima kojima nismo bili u stanju pomoći od srbočetničkih hordi. Najviše se ispričavam tebi narode, jer nismo dovršili posao do kraja, pa sad moraš trpjeti ovakva sranja u vlastitoj domovini. Priznajem sve, zaključio je Glavota.

Novi list

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here