“Crvena noć” traži povratak Veleža u svoj dom pod Bijelim brijegom!

U gradu Louisville-u u američkoj državi Kentucky, 04. aprila ove godine započet će dugo očekivana akcija potpisivanja peticije članova , prijatelja i simpatizera FK. Velež iz Mostara za njegovim povratkom kući, na stadion pod Bijelim brijegom.

Ovu informaciju su za Kliker.info potvrdili članovi Organizaconog odbora tradicionalne manifestacije “Crvena noć” za Sjevernu Ameriku, koji ovih dana vrše posljednje pripreme za još jedno druženje rođenih, čije će okupljanje , kao i prošle godine, biti upriličeno u modernom i funkcionalnom klubu “Moose Lodge” u najvećem gradu Kentuckyja.

Prema istom izvoru, na osnovu prodatih ulaznica i rezervacija koje stižu iz gotovo svih većih mjesta SAD i Kanade te brižljivo odabranog kulturno zabavnog programa koji se intenzivno priprema, očekuje se impozantan broj posjeta , što bi za posljedicu trebalo imati dobru zabavu, pamtljivo druženje i na kraju poticaj njihovom uvjerenju da pomenuta akcija može uroditi plodom.

Zamišljeno je da spisak peticije nakon Louisville-a nastavi svoj put po svim većim gradovima Sjeverne Amerike, a potom će, poput štafete, obići i ostale kontinente.Prikupljanje potpisa članova, prijatelja i simpatizera Veleža koji sanjaju njegv povratak kući , završit će naravno u Evropi, da bi potom, kompletni materijali bili predati Gradskom vijeću i gradonačelniku Mostara. Pokretači akcijer potpisivanja peticije , planiraju također da kopije kompletnog spiska, na kraju dostave i državnom vrhu BiH, političkim strankama, Nogometnom savezu BiH te čelnim ljudima UEFE i FIFE.

Od svim institucija i pojedinaca će se naravno tražiti podrška da Velež konačno prestane biti izbjeglica u vlastitom gradu, ali to, kako navode u Organizacionom odboru Crvene noći za područje Sjeverne Amerike, ni u kom slučaju ne znači da će tražiti izbacivanje HSK Zrinjski sa Bijelog brijega. Izričito naglašavaju da akcija nije uperena protiv drugog mostarskog prvoligaša već traže da oba kluba igraju i koriste usluge gradskog stadiona.

To je, kako navode, normalan način ponašanja i saradnje u cijelom svijetu, a kao primjer navode stadion “Olimpico” u Rimu koji je dom ljutih gradskih rivala i suparnika, Rome i Lacija. Pokretači akcije zbog svega toga očekuju da će peticija na kraju biti vjetar u leđa i svim Bosancima i Hercegovcima koji godinama sanjaju normalnu državu Bosnu i Hercegovinu .

Halil Šetka  – Kliker.info

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here