Borci dobili posao, policija im oduzela benzin

Policija je oduzela benzin kojim su se Šefik Muminović i Džemail Zahirović namjeravali spaliti pred Vladom Federacije Bosne i Hercegovine ako im vlasti ne pruže pomoć.

Inače, direktor poduzeća Šipad Esad Ćesko ponudio je jutros demobiliziranim borcima Šefiku Muminoviću i Džemalu Zahiroviću ugovore o radnom odnosu na godinu dana u ovoj firmi za plaću od 400 KM i uplaćene doprinose, a da pritom ne moraju raditi.

Ćesko je ovoj dvojici ljudi iz Živinica i Kladnja, koji su cijele noći pješačili do Sarajeva s prijetnjom da će se zapaliti ispred sjedišta Vlade FBiH, donio papire koje su oni nešto prije 11 sati i potpisali.

Direktor Šipada je kazao da ovim potezom želi podstaknuti i druga pravna lica da pomognu, ali je istaknuo i da država treba pomoći firmama u vidu olakšanja poreske politike.

Ipak, demobilizirani borci su poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva da im država pomogne, a Muminović traži da rukovodstvo rudnika u Đurđeviku zaposli njegovog sina na mjesto na kojem je on radio.

Podsjećamo, dvojica demobiliziranih boraca su iz Živinica pješke krenuli prema Sarajevu u namjeri da vlastima u BiH ukažu na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u kojoj se nalaze oni i njihove obitelji.

neznase.ba

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here